dimecres, 19 de setembre de 2012

Aquí no comparem...juguem! PES 2013

La nova entrega del PES 2013 ja ha arribat i després d'haver-hi jugat una bona estona ja us podem informar de quatre coses sobre l'entrega d'aquesta temporada dels nois de Konami.


Per començar no vulgueu trobar un PES nou completament per que no és així, i tots sabem per què; ja que el motor gràfic segueix sent el mateix que fa que els últims anys el joc continuï mostrant un aspecte com el PES 2009. Però tranquils, els programadors de Konami ja han dit que es l'ultima entrega amb aquest motor gràfic tant antic, i que el pròxim Pro ja estarà fet amb el motor gràfic nou, el Fox Engine; llavors si que esperem uns bons canvis i revolucions, però això serà en un futur, ara el que toca és el PES 2013, i el PES 2013 explota de forma brutal el motor gràfic que tots ja pensàvem que feia figa per tot arreu.


El més impressionant només jugar-hi és el player ID, que no és més que la recreació perfecte dels 50 millors jugadors del món , i quan volem dir perfecte no només ens referim a la cara, sinó que han recreat a la perfecció els moviments i els gestos, fins hi tot la forma de córrer i xutar. Així doncs ja us podeu imaginar quin plaer és girar-se sobre si mateix amb Xavi Hernandez del Barça, és com veure-ho per televisió.


Control total sobre els jugadors, és a dir, per primer cop la llista de combinacions i moviments es realment inacabable, ho podem fer tot! Evidentment això comporta un nivell de dificultat elevat si volem controlar absolutament el joc però, i no és aquest l'esperit que sempre havia guiat als programadors del PES? Si, però només us direm una xifra: 32 controls diferents només per als jugadors principiants!!! Literalment pàgines i pàgines del manual si contem els controls generals, principals i avançats. S'han superat!!!!


 La IA també ha sigut millorada, molt millors defenses i atacants desmarcant-se contínuament per buscar bones jugades d'atac, els porters paren més però fan alguna cantada! De totes maneres sempre la IA de PES ha sigut de les més potents del genere donant la sensació de que realment al camp podia passar qualsevol cosa.


En general els partits han adquirit un ritme molt més realista, els jugadors no corren tant ràpid, costa molt més controlar la pilota i la física dels xuts es sublim (ens passaríem el dia xutant). Ja no hi ha els jugadors imparables i impossibles de defensar de l'any passat, ara li pots treure la pilota a Messi si domines el tempo a la perfecció. Aquest concepte del tempo ja l'havíem vist en altres jocs com per exemple el NBA 2K12, on tot depenia del tempo, quan driblar i quan intentar robar la bola. Doncs ara a PES passa el mateix, el tempo és la clau per els moviments les passades i les entrades.


Per primer cop trobem la lliga brasilera al complet amb totes les llicències! I el més important la LFP amb tots els drets i la recreació del 20 estadis de primera divisió! A més ens informen de que el primer paquet de descàrrega gratuït vindrà amb els camps i els equips de segona que han pujat aquest any.


Com sempre lo millor del joc la U.E.F.A. Champions League i la Europa League, amb el seu grafisme i himnes! La Libertadores també podrà ser jugada al complet, però pífia: per què no podem creuar equips sud-americans amb europeus?

 


Altres coses que trobem a faltar són com sempre llicències de la Premier i la Bundesliga.


Resumint tenim un PES que donarà moltes hores de joc, ja sigui per la infinitat de controls ha aprendre o per què som uns fanàtics del online, però una cosa és segura, els programadors han fet un back to basics en quan a intentar agradar als jugadors de sempre, i això ha permès explotar altres coses d'aquest motor gràfic que tots donàvem per mort (creiem que aguantarà un assalt més). El futur del Pro és incert, l'any que ve vindrà un motor gràfic nou i això vol dir canvis i començar de zero, veurem que fan els nois de Konami mentre aquest any disfrutem amb els amics a casa tot fent un bon PES 2013.


Lo millor: jugar la Champions League...plaer infinit!!!

Lo pitjor: lo de sempre i lo nou de fa un any... la portada, jeje.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada