divendres, 28 de desembre de 2012

Una mica de memòria del 2012!!!!

Resumir l'any 2012 en el món del videojocs no hauria de ser més o menys complicat que altres anys, però en els últims VGA(video games awards) ja vam veure coses que estan canviant el món del oci digital per complet, o si més no, com el coneixem fins ara.

La diferència a l'hora d'analitzar els títols que han aparegut o que han rebut els premis anuals d'aquest any es que per primer cop han irromput, i de forma contundent, els jocs d'estudis independents o més petits, distribuïts de forma digital (per comptes de la forma clàssica, molt més costosa).

Els grans triomfadors d'aquest any han sigut The Walking Dead, l'adaptació de la sèrie de TV que es ven per distribució digital i per capítols!!! I Journey un joc creat pel petit estudi Thatgamecompany (això sí, amb la col·laboració de Sony), per la plataforma Playstation 3.Donar aquest guardons a aquestes publicacions l'únic que pot aportar es quelcom positiu. Per entendre'ns, es com si Tito Vilanova fa debutar un nano al primer equip, no sabeu com entrenen tots els altres la setmana següent (amb la ment posada en que potser, si treballen fort, algun dia seran ells els escollits).

Donar aquests premis també demostra que les idees, i sobretot les bones i originals, tenen cabuda en el món actual dels videojocs on la tecnologia es la gran triomfadora. Quantes vegades hem tingut la sensació de jugar a un joc amb uns gràfics genials però que s'assembla tant a aquest altre o aquell altre?

Journey no oblida la tècnica que es exquisida, sinó que dona més importància  a l'estètica i a les sensacions i les vivències que podem tenir a l'hora de jugar-hi. Estic més que convençut que a l'hora d'idear-lo els creadors buscaven crear sensacions i no fer un joc espectacular tècnicament.Evidentment entre els triomfadors del 2012 no pot faltar el potencial real del món dels videojocs, es a dir, els líders de ventes que al cap i a la fi son els que fan que aquesta industria ja facturi més que la de la música i gairebé com la del cinema arreu del món.

Halo 4  per Xbox 360 es un dels jocs més importants del any (i per molts el millor de tota la saga Halo), però també hem de destacar la segona entrega de Borderlands i la gent de Gearbox, que ha aconseguit que un joc (la primera entrega) que en principi no era "mainstream", aconseguís una gran valoració per part dels jugadors de tot el món i hagi donat pas a una segona entrega sublim.Dishonored també ha irromput amb força, de fet, amb tanta
que la gent de Bethesda (garantia de qualitat), ja ha vist que podia convertir el joc en franquícia.La tercera entrega de Far Cry ha arribat al acabar l'any però ja ha venut tant i ha agradat tant que es un altre dels destacats!En el món dels esports com sempre  FIFA 13 i NBA 2K13, aquest segon aconseguint un producte que cada any es supera!I com cada any hem rebut l'entrega de Call of Duty (aquest cop els tocava a Treyarch i el seu Black Ops) i em de dir que es un dels millors Call of Dutys que em jugat.Ha aparegut una altre entrega de la saga Hitman i es sens dubte la millor!

Mass Effect 3 ha aconseguit fer que els fans quedin encantats amb la tercera entrega i fa que n'esperin moltes més.I no ens podem oblidar de Max Payne 3 que tècnicament es el millor que s'ha vist fins ara en els videojocs actuals, amb uns gràfics increïbles.Un dels jocs de l'any i un dels més esperats del últims anys es Diablo III  que per fi després de molts rumors ha aparegut aquest passat Maig i evidentment s'ha convertit amb un dels més importants dels últims anys amb unes ventes espectaculars! El PC encara té molta tirada!!! Tot i que moltes vegades és el gran oblidat ens els premis anuals!!!Al 2012 hem rebut la sisena entrega de Resident Evil  però les crítiques l'han deixat tant mal parat que ha entrat pels pels a la nostre llista de jocs destacats.


Un 2012 carregadet però que l'únic que fa al acabar-se és donar pas a una Primavera de 2013 carregadíssima de títols espectaculars, esperadíssims i d'un nivell altíssim. Sempre caurà alguna sorpreseta durant l'any i sobretot... destacar del 2013 que cada cop queda menys per a una nova generació de consoles que segur que ens faran al·lucinar com si fóssim nens.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada