dijous, 21 de febrer de 2013

...i Sony ens va presentar el futur...

Si senyors!! Ahir finalment a Nova York es va presentar al món la nova consola de Sony, Playstation 4 o PS4 (gràcies a Deu que no l'han anomenat Orbis).

L'event batejat com a Playstation Meeting, va reunir als responsables de Sony Enterteinment, desarrolladors, inversors i premsa, ja que Sony tenia preparat un bon desplegament per fer veure al món que torna amb força (Microsoft...espavila!).
Finalment es va deixar veure només el comandament, la consola en sí, haurem d'esperar (vaja...). Bé el que sí que vam poder esbrinar es tot un seguit de dades que ara us ordenem per parts!

Vinga!

La nova Playstation 4 per començar no només potència gràfica "a lo bruto", la clau de la nova PS4 es que  gairebé es un ordinador compatible en quant a hardware, això fa que els desarrolladors tinguin unes possibilitats infinites i plena llibertat; abans s'havia de passar per l'anomenat "coll d'ampolla" que ofereixen les plataformes tancades com les consoles. Per entendre'ns: programar en PC i passar el joc al format PS4 serà, ara, trivial.

PS4 porta un xip AMD de 8 nuclis i ve amb 8gb de memòria RAM GDDR5!! Per que us feu una idea la PS3 tenia 256mb de memòria RAM GDDR3 i 256mb més de XDR.  La diferencia radica en que la consola ara serà capaç de fer múltiples tasque a l'hora. Per exemple podrem estar descarregant un joc i començar-lo a jugar a la vegada; si si , el mateix joc!.
Sony ha donat molta importància a trencar aquests tipus de barreres entre consola i jugador, intentar eliminar temps d'espera i altres aspectes que fan que la comunicació sigui poc orgànica (paraules de Sony, no ho dic jo...).  També podrem pausar un joc entrar en un altre, i després tornar  a l'anterior (en l'actual PS3 només podem accedir al menú, si volem fer una altre cosa, hem de sortir del joc).

En quant a la interface es dona tota la importància al fet de compartir, en qualsevol moment podrem capturar vídeos nostres, penjar-los i ser valorats pels demés (com podrem valorar nosaltres evidentment), opinar i en resum formar part de la comunitat de jugadors i incloent així la personalitat de l'espectador.

A part del nou Dual Shock 4 que ara en parlarem es van presentar dues noves aplicacions de la PS4.

Una es la adquisició de Gaikai, un sistema de joc en "nube" on tindrem tot el catàleg de PS3, PS2 i PS, a part de música i altres continguts... ehhh...si....mmmm.... si... que si, que si, que això vol dir que la nova PS4 no serà retrocompatible amb els jocs de PS3; la raó es ben senzilla: l'arquitectura del hardware, bàsicament, no te res a veure, així que els jocs son incompatibles...buffff quin pal!
Bé l'accessibilitat a tot aquest catàleg de jocs que promet Gaikai no se sap a quin preu serà, veurem...

El fet d'incloure Gaikai fa que aparegui l'altre novetat de PS4, i es que podrem fer servir PSVita com a comandament de la PS4 talment com ho fa la nova WiiU, i ens permetria jugar al joc quan no podem o volem ser davant del televisor. Nintendo deuen estar contents...
Això ja ho podíem veure però de forma molt rudimentària entre PS3 i PSP, ara Sony vol que sigui molt més integrador, fàcil i accessible per a tots els jocs.
De fet alguns rumors diuen que sortiran a la venta dos packs: un que inclourà PSVita i l'altre que no (més barat, es clar!)

DUAL SHOCK 4: el nou comandament es l'única cosa que vam poder veure de la nova PS4.
Ha sigut redissenyat mantenint el model de sempre però amb canvis, sobretot als botons L2 i R2 fent que siguin molt mes en forma de "gatillos". A la part central hi trobem un panell tàctil  des d'on suposadament podrem moure'ns pel menú i trobar diferents maneres d'interactuar amb els jocs. Inclou una entrada jack per auriculars, i uns sensor (llums blaus) a la part superior que combinats amb un sensor tipo Kinnect donara informació de la nostre posició, distància i profunditat, clarament destinat als jocs de realitat augmentada. En general ens sembla una versió del clàssic de Playstation però amb uns petits retocs que s'acosten a les bones virtuts del comandament de Xbox 360. Ens agrada.
No vam veure la consola, i no es va parlar de cap preu.

Tampoc es va fixar una data, però sí que sortirà al nadal de 2013, això sí... els rumors diuen que només a Japó, E.E.U.U. i Europa haurem d'esperar al 2014.
Després de les presentacions de la consola, van passar per l'escenari un seguit de programadors, per mostrar algunes de les seves propostes per la nova PS4.
El següent post vindrà carregadet de les imatges dels nous jocs que ens esperen... en realitat va ser el plat fort de la nit, on realment vam veure que Sony ens porta a un altre nivell...

...al futur


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada