dijous, 25 de juny de 2015

Batman Arkham Knight: la nostra humil opinió

Tancar una trilogia així no era fàcil.

No ho era, ja que Arkham Asylum, i sobretot, Arkham City, eren pràcticament insuperables. Origins va sortir força malament així que tots estàvem temorosos de per on podia sortir el tir amb aquest Arkham Knight.Doncs el tir ha sortit per tot arreu menys per la culata -bé, per la culata del PC si (troll mode)-

Per què diem que el tir ha sortit per tot arreu? doncs perquè no és un tir, és una canonada, una proesa cinematogràfica i un joc excel·lent que, a hores d'ara, ja està fent trontollar els fonaments dels Video Games Awards del proper mes de desembre amb una candidatura segura a goty (game of the year).

Era molt difícil superar aquell Arkham City amb aquella Gotham convertida en mini sandbox i tot el desplegament de combos, artefactes i personatges. Una obra mestra dels nostres temps, un joc imprescindible en qualsevol col·lecció.Com es podia millorar?

La primera gran novetat que ens va arribar va ser la del Batmobile. No ens tenia gens convençuts el cotxe-tanc del cavaller de la nit, i des de ben arrancat el joc ens ha fet emmudir i retreure'ns dels nostres dubtes. És senzillament genial.

La conducció és fàcil com un GTA, però amb tocs de Burnout Takedown increïbles.

El combat amb el mode COMBAT del Batmobile és una innovació pel que fa a controls -amb dos botons mous el vehicle i dispares amb senzillesa i precisió-. Aplaudim els dissenyadors d'aquestes mecàniques, però aplaudim-los fins que tornin a sortir a l'escenari!Combinar la novetat del Batmobile amb els nous combos i tota la trama nova després de la mort del Joker no era una tasca gens fàcil, i sobretot fer-ho sense tocar tot allò tan magnífic que ens havien deixat les entregues anteriors. La gent de Rocksteady ho ha fet, ho ha aconseguit i imagino que ho ha fet amb suor i llàgrimes, ja que no concebo altra manera d'aconseguir un producte tant exquisit que no sigui pencant i patint com animals.

Arkham Knight és un Arkham City  a l'enèsima potència, un autèntic tro que t'asseu al sofà de casa i et deixa esclafat amb una immersió total en el personatge de Batman, unes mecàniques perfectes i unes escenes cinematogràfiques que rebentarien les taquilles dels cines si s'estrenés com a pel·lícula.

No desvetllarem res més, només volíem plasmar la nostra opinió, molt humil, d'un joc que pocs dies abans d'adquirir-lo no les teníem totes. Ens ha tancat la boca i ho ha fet amb una bufetada amb la mà oberta.

Al canal de YouTube d'actitudludica anirem penjant vídeos amb "momentazos" espatarrants del joc, de moment us en deixem un brutal:

Un absolut plaer convertir-te en l'amo de la nit, en el cavaller obscur, en l'Arkham Knight.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada