Primavera, festival i música en directe és el que sempre ha unit el Primavera Sound. Malauradament els fidels seguidors de les primeres edicions diuen que l’esperit inicial ha sigut substituït per una explosió comercial espectacular, fins al punt de fer-se referència dins dels festivals en l'ambit Europeu. Probablement aquests entusiastes inicials del Primavera ja no hi van massa, ja que han sigut invadits per quantitats inhumanes dels anomenats “guiris”. I malauradament també, molts d’aquests guiris, venen amb moltes més ganes de gresca i no tantes de música.
Ja fa temps que tocar al Primavera, per un grup que encara s’ha de consolidar, és gairebé la prova de què van en bon camí. Però us imagineu tocar a un escenari immens davant de 60.000 persones? Passar del garatge més putrefacte fins als grans festivals. El camí és dur i difícil però què hi ha millor que el camí a recórrer? Això és el que podíem viure amb Guitar Hero.
Morir d’èxit, és una de les possibilitats dins del món en el que vivim, ja sigui rebentant un festival -mireu Benicàssim- o rebentar el mercat amb els teus propis productes, com ha passat amb aquesta nissaga de videojocs. Anem per parts.
L'any 2005 va aparèixer el primer joc de Guitar Hero per a Playstation 2. Guitar Hero és un joc que ens posa a la pell d’un guitarrista dins d’una banda de rock i ho fa amb un comandament -havíem de comprar-lo a part- que constava d’una guitarra amb botons de colors. Havíem d’encertar el moment precís de prémer el botó del color que ens indica el joc, i així sonava la cançó correctament. Teníem tota la sensació d’estar tocant la guitarra enmig d’un concertàs de Heavy o de Rock.
El joc enganxava moltíssim, més si a sobre gaudies dels temazos dels grups que incloïen com: Megadeth, Deep Purple, Black Sabbath, Franz Ferdinand o Jimy Hendrix. El joc va ser tot un èxit que ni la mateixa empresa s’esperava.
L'any 2006 va sortir la segona part i aquí va començar la bogeria pel consumidor. L’èxit que tenien els jocs feia que la companyia no pares de treure nous productes, així que la producció es va disparar.
Després del Guitar Hero 2, van arribar: Guitar Hero 3 Legends of rock, Guitar Hero Aerosmith, Guitar Hero World Tour, Guitar Hero Metallica, Guitar Hero rock the 80’s (anys 80), Guitar Hero Van Halen o Guitar Hero 5. La bogeria va seguir amb el Dj Hero, que seguia la mateixa mecànica que la guitarra però simulant els plats d’un disc joquei. A tot això no es pot passar per alt, que en els jocs de Guitar Hero ja es podia tocar la guitarra o cantar amb un micròfon, tal com es fa en el Sing Star o tocar la bateria. Tot s’havia de comprar a part.
En fi que podies tenir a tots els teus amics a casa simulant que els Guns n’ Roses tornaven de veritat. El joc realment era molt i molt divertit, però... aquestes coses ja han passat abans i sembla que el món capitalista no n’aprèn.
L'oferta va acabar aclaparant la demanda i de cop les vendes van caure en picat. Tothom se’n va cansar i la marca va quedar en stand by fins al Guitar Hero Live que va sortir el 2015 per gairebé totes les plataformes, amb unes xifres de vendes acceptables però que ha passat amb més pena que glòria.
En total, la franquícia de jocs (ja que ha anat canviant d’empresa desenvolupadora), ha venut més de 25 milions de còpies arreu del món, xifres molt bones per una nissaga de videojocs, però que malauradament amb aquestes polítiques de producció han acabat cremant el consumidor. Llàstima per què el joc era genial, et feia sentir com un guitarrista de veritat i anaves pujant de nivell fins arribar a tocar davant de 100.000 persones a estadis olímpics o a festivals com el Woodstock.
Tornant als festivals i al Primavera Sound, el cartell d’un festival de música és l’element més important perquè el festival tingui èxit o no, i el Primavera sempre ha portat uns cartells espectaculars. Això fa que el moment d’anunciar-lo sigui sempre un moment molt transcendent, ja que crearà les expectatives per vendre més o menys entrades. Hi ha un fenomen, donat a què el festival ha portat sempre uns cartells magnífics, de gent que es compra l’abonament del festival sense saber cap artista dels que compondran el cartell de la següent edició.
Doncs bé l’any passat el Primavera Sound va decidir anunciar el cartell del 2015 d’una forma molt espectacular per la part que ens toca. Va crear un joc per a mòbils anomenat Line-App.
El joc era amb estètica retro, de l’època dels 90 i l’era dels 16 bits. El protagonista havia d’anar avançant, disparant i saltant de manera que recorda jocs com Flashback o Robocop. Cada vegada que matem enemics, com serps o ocells, apareix el nom d’un artista que forma part del cartell del festival, a la pantalla. I així durant 4 nivells. Cada nivell té un enemic final, que si el guanyem, apareix un cap de cartell (4 nivells, 4 caps de cartell). D'aquesta manera es descobria el cartell complet del Primavera Sound 2015.
Una molt bona manera de presentar un cartell i a més de forma interactiva!
Molaria que ho presentessin així cada any, però no crec que ens escoltin, just ara amb la feinada que deuen tenir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada