dissabte, 4 de juny de 2016

STEAM i les rebaixes bogesOfertes i promocions existeixen en el món dels videojocs des de que es van convertir en industria. De fet, una de les primeres grans crisis o craks en el món dels videojocs, cap el 1983, va provocar un allau d’ofertes que gairebé van deixar el preu dels cartutx d’Atari al mateix preu que una bossa de pipes. 

cartuchos Atari, rebaixes Steam

Però com veiem a l’actualitat, no cal una crisi en el sector per trobar ofertes. Moltes botigues i centres comercials feien i fan ofertes dels productes després de que hagin passat unes setmanes de la seva sortida al mercat. Aquesta pràctica últimament ha sigut motiu de polèmica, ja que molts jugadors reserven el joc per comprar-lo el dia que surt i paguen el preu de sortida que acostuma a ser elevat, i amb el pas de les setmanes el joc es devalua. La polèmica sorgeix en el moment en que el mateix joc es devalua amb molt poc temps des del dia que va sortir. Llavors els compradors posen el crit al cel ja que ells accepten pagar més, però a canvi de tenir certs avantatges, i no que al cap de dues setmanes el joc ja valgui gairebé la meitat del preu original.

Aquesta polèmica es crea a les botigues on es venen videojocs en format físic, el disc actual o el cartutx antic (compte que la nova Nintendo NX ve amb rumors que torni als cartutx, cosa que personalment dubto i molt). Aquestes botigues es mouen a traves d’stocks i preventes que han de pagar a les distribuïdores i acaben fent ofertes de jocs que no s’han venut com creien. Tots aquests stocks i demés temes logístic desapareixen amb la venta del joc en format digital on les ofertes no estan lligades a cap quadre logístic.

I si hem de parlar d’ofertes i format digital, ràpidament ve al cap la paraula STEAM. Per començar explicaré, per qui no ho sàpiga, què és STEAM. 

Steam


STEAM és una plataforma de distribució digital desenvolupada per VALVE, la grandíssima empresa que va crear els jocs Half-Life i Counter Strike entre altres. Com a curiositat Ianis Varoufakis abans de ser ministre de finances a Grècia , va ser col·laborador com economista a VALVE. 

Half life Valve Steam rebaixes

Com deia STEAM ens proporciona un servei semblant al que pot donar iTunes o Netflix. Ens fem un compte gratuït i anem comprant jocs. Les distribuïdores més important del món com poden ser Bethesda, Activision, Rockstar, Square Enix, Sega o 2K Games, entre moltes altres distribueixen de forma digital els seus continguts a traves de STEAM. Però en realitat tothom pot publicar un joc a STEAM i això és el que ha fet, o almenys a sigut causant del fort "boom" dels videojocs independents.

STEAM ha anat creixent de forma exponencial els últims anys fins arribar a xifres astronòmiques. A gener de 2016 STEAM tenia més de 7300 jocs dels quals 2700 compatibles amb Mac i 1700 compatibles amb LINUX. Té prop de 142 milions de comptes d’usuaris actives i al gener va batre el record de jugadors simultanis amb més de 12,3 milions de jugadors. 

Steam rebaixes d'estiu

STEAM com veiem s’ha convertit en la plataforma de distribució més utilitzada al món pel que fa a videojocs ; i com és que s’hi ha convertit? Doncs segurament per molts factors però el que avui ens porta a nombrar-la al blog, és per les famoses Rebaixes de STEAM.

Les rebaixes de STEAM son famoses dins del món dels videojocs i es que els descomptes no son per passar per alt. A més un dels avantatges de STEAM és que podem comprar i descarregar jocs antics que han sigut preparats per poder ser reproduïts en un ordinador d’ara.

M’explico: jo em vaig comprar Diablo 2 en format físic (en CD-ROM) i feina vaig tenir a que l’ordinador mels llegís i no tenir problemes de compatibilitat de targetes gràfiques i demés històries. Amb la descàrrega des de STEAM el problema queda solucionat per què ja venen un producte adequat als nous ordinadors i amb les resolucions que mouen els ordinadors actuals.

Què passa amb tots aquest jocs antics que fa temps que no jugaves? Doncs que STEAM els posa a la venda a un preu irrisori. Per 1€ pots jugar a jocs magnífics com Monkey Island o Indiana Jones and the Fate of Atlantis. Però encara hi ha més , moltes vegades fan packs i per 14€ pots comprar-te fins a 21 jocs, per exemple tots els fets per Lucas-Arts. 

Lucasarts STEAM rebaixes estiu


A part de totes aquestes ofertes en jocs antics, també apareixen jocs que pot ser van sortir fa un any o dos a preus desorbitadament baixos just durant les famoses rebaixes de STEAM.

Cada quan son aquestes rebaixes? Home doncs de màrqueting en saben una estona. Les més famoses es produeixen just abans de les vacances de Nadal i de les d'estiu. Pels més petits de la casa ideal, i pels grans és quan acostuma a caure la paga doble així que tothom s’anima i allò treu foc. 

Ja sabem les dates aproximades de les pròximes rebaixes de STEAM, dic aproximades per què mai s’avisen amb antelació. Doncs bé, segons els rumors podrien ser del 24 de juny al 4 de juliol. Aneu preparant les carteres.

El que s’ha de dir és que a més STEAM no para de fer rebaixes i l’única manera d’assabentar-se’n és entrant al portal cada dia, per què gairebé cada dia hi ha algun joc rebaixat o amb alguna oferta bestial. Només cal seguir alguns perfils de twitter per assabentar-nos de quin joc hem de buscar. 

També aprofiten esdeveniments importants com per exemple una estrena d’una pel·lícula, un Mundial de futbol, etc... Per exemple per l’estrena de Star Wars the Force Awakens, tots els jocs relacionats amb Star Wars estaven amb rebaixes de fins el 70%! Sigui quin sigui el seu preu. És a dir, pots trobar jocs com el Dark Forces, que ja té molts anys, per cèntims d’euro, i jocs relativament actuals per menys de 5€. 

dark forces rebaixes de STEAM

De fet a STEAM només entrar ja podem trobar dos apartats, un de jocs de menys de 10€ i un jocs de menys de 5€.

Un altre punt fort és la comunitat. Funciona, per què ens entenguem, igual que Spotify. És a dir tenim amics, interactuem amb ells i podem votar i fer llistes de jocs desitjats i així quan son rebaixats per qualsevol raó el sistema ens avisa.

En poques paraules: aquesta gent de VALVE s’ha fet d’or, es fa d'or i es farà d'or.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada